Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Patekah, Angabèi IV, c. 1900, #1324

Katalog:Patekah, Angabèi IV, c. 1900, #1324
Sambung:-

Sêrat PatekahJudul berdasarkan pada daftar isi.

--- 0 ---

Bismillahirrahmanirrakim ... Utawi sakèhing puji kaduwe ing Allah.

Patekah

Alkamdulillahi ... Jênênge kang murba misesa.

Robbil ngalamin ... Allah Ingsun kang pinangeran.

Arohmannirakim ... Kang murah ing donya asih ing akerat.

Malikiyaomiddin ... Nyatane karaton Ingsun.

Iyaka nakbudu ... Ingsun kang anêmbah kang sinêmbah.

Wa iyaka nastangin ... Ora anane ingsun iki, sira kang ana, iku ora ketung Ingsun malih.

--- 272 ---

Ihdinas siratal mustakim

Nyatane ananira iku ananingsun.

Siratalladina an'amta ngalaihim ... MargaaMarga. ing sira, Ingsun suka dening sira, margane ana mukmin ya dening sira.

Ghaeril maghlubi ngalaihim, waladdêlolin ... Ya Ahmad, sira iku ya ora beda lan ananingsun, lan mukmin iku ora beda kalawan wali, Ingsun iku ya Ahmad, dudu sira, sajatine ora ana Ingsun lan sira, yaiku wahananira wahananingsun.

Amin ... Rasanira rasaningsun, iya iku kang aran tingal bagêna.