Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Wirit Patitising Layap Kalihan Panjingipun Agama Islam, Angabèi IV, c. 1900, #1328

Katalog:Wirit Patitising Layap Kalihan Panjingipun Agama Islam, Angabèi IV, c. 1900, #1328
Sambung:-

Wirit patitising layap têlung prakaraJudul berdasarkan pada daftar isi.

--- 0 ---

1 Layaping dat, tan ana ing kahanane, tan ngrasa darbe solah, tansah kapurba ing solahe Allah, tan sakuthu.

2 Layaping sipat, tan ana uripira, uripe Allah, tanpa lêlawanan, amung pribadining Hyang.

3 Layaping apêngal, tan rumôngsa darbe panggawe, tan rumôngsa darbe ihtiyar, tan ana osik lan sirira, tan liya amung kumambang ing Allah Kang Agung.

Panjinge agama Islam

1 Parlu daim, têgêse, kang tansah elingira maring Allah,

2 Niyat daim, têgêse, kang tansah sihira maring Allah,

3 Salat daim, têgêse, kang tansah ngagungakên maring Allah,

4 Ngèlmu daim, têgêse, kang tansah maklumira maring Allah,

5 Sadat daim, têgêse, kang tansah aworira maring Hyang Agung,

6 Makripat daim, têgêse, kang tansah pamandêngira maring Hyang Agung,

--- 301 ---

7 Tokit daim, têgêse, kang tansah antêpira maring Hyang Agung,

8 Iman daim, têgêse, kang tansah adhêpira maring Hyang Agung,

9 Junun daim, têgêse, kang tansah ngamungakên maring Hyang Agung,

10 Sakarat daim, têgêse, kang tansah panarimane maring Hyang Agung,

11 Pati daim, têgêse, kang tansah nikmatira maring Hyang Kang Akarya Ngalam Kabèh,

1 Wiriding sarengat satariyah, salate kaji, ambuntu têlung prakara, karna, netra, grana, amêngakakên sawiji, mung lesan apêngallollah,

2 Wiriding tarekat isbandiyah, salate kusta, ingkang mênga karna asmaollah,

3 Wiriding kakekat barjahdak, salate daim, paningal sipattollah kang mênga,

4 Wiriding makripat dallallah, salate èsmu ngalim, grana dattollah kang mênga,

Kang kasêbut ing dhuwur iku, yèn wus bisa sirna, ingaranan [ingarana...]

--- 302 ---

[...n] iya iku salugu gaibing Allah sajati, ingkang wus tanpa lêlawanan ika iki iku, wus sukci sajatining jati.