Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ngèlmu Kadhoktêran, Padmasusastra, 1898, #1353

Katalog:Ngèlmu Kadhoktêran, Padmasusastra, 1898, #1353
Sambung:-

Anggitan Dalêm Sampeyan Dalêm kaping IX.

Ngèlmu Kadhoktêran

1. Sinom

1. sinêkaran roning kamal | ing karsa dalêm sang aji | Pakubuwana ping sanga | mangripta kidung sêsingir | karya sênênging galih | sêlaning pêrlu prajagung | gunêm dununging badan | kalawan dhoktêr Kornèlis | asarana arca kang pinindha janma ||

2. cacahing badan sadaya | sabên enjing dèn pirsani | wulu kulit daging darah | balung sungsum otot sami | myang ati kapat tuwin | parincine jroning wadhuk | lakuning otot marang | kang lumêbèng sanubari | lan kang manjing betal makmur dunungira ||

3. myang lakuning angin tirta | lan darah rasaning dhiri | urusing badan sadaya | pinardi kalayan trêtip | lair kalawan batin | rinujukkên patrapipun | ngèlmu Rab Lônda Jawa | rinujukkên dimèn sidhi | winisudha ing kawruh utamaning rat ||

4. ngrat makirtya mamrih [ma...]

--- 240 ---

[...mrih] dadya | dadining kawruh utami | tumanêming driyanira | nak putu kang nêdya mamrih | kawruh utamèng dhiri | wirayate ngèlmu tuhu | utama dunya kerat | myang mashuring liyan nagri | kang pinardi lêstarining kawistara ||

5. barêsihing kawruh mapan | pinintokkên liyan janmi | kang putus utamèng sastra | lan kang tapa sawatawis | waskitha lêlèjêming | ing tuwan rabil rahmanu | nuraga manis netya | susêtya utamèng nagri | nagri lair nagri batin tan bêncorah ||