Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

1931-09-26 - Adiwijaya kepada Karyarujita

Katalog:Surat-menyurat Adiwijaya kepada Karyarujita, Adiwijaya, 1929-32, #395
Sambung:
1.1929-08-16 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1141.
2.1931-04-05 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1142.
3.1931-06-18 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1143.
4.1931-06-30 - Adiwijaya kepada Karyarujita . Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1144.
5.1931-07-23 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1145.
6.1931-07-24 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1146.
7.1931-07-29 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1147.
8.1931-08-09 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1148.
9.1931-08-18 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1149.
10.1931-08-23 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1150.
11.1931-08-26 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1151.
12.1931-09-24 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1152.
13.1931-09-26 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1153.
14.1931-10-03 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1154.
15.1932-01-31 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1155.
16.1932-02-10 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1156.
17.1932-02-11 - Adiwijaya kepada Karyarujita . Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1157.
18.1932-02-14 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1158.
19.1932-02-20 - Adiwijaya kepada Karyarujita . Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1159.
20.1932-03-01 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1160.
21.1932-08-19 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1161.
22.Adiwijaya kepada Karyarujita, 1929-32, #395. Arsip dan Sejarah | Galeri #811.

K. P. H. Hadiwijojo No. 482/86 Surabaia, 26 September 1931

Karya;

1. Layangmu loro pisan: ping 20 lan 24 wis padha kêtampan, bab:

a. Sêsorahe Wirasukadga wis layak, wong pancèn wis mangkono watake; mung yèn banjur dibalèni wong sing luwih pintêr, ora mufakat, jalaran mundhak ngasorke Kadga, marga wis dadi pilihane pangrèh, ingatase cara pakumpulan kawruh ora kêna. Ewadene besuk yèn wis lêt taun, ora ana pakewuhe, janji ora nganggo nyeda Kadga.

b. Jênênge kancaku kok salini "Sajono" kabeh ora ana pakewuhe, mung Kadga-Sajono kok salini "Sara-, ora mufakat marga ora ana paedahe.

2. Layangku ping 24 angka 468/85 minangka wangsulane layangmu ping 23 kanthi balèkke layang-layange Boswinkel apa wis katampan, sarta dagangan barang kuna sing arêp tak priksa apa wis bali nyang kowe? yèn durung jalukên.

3. Manawa ora ana sambekala ulihku Slasa ngarêp iki, ning Kêmise banjur nyang Paras nirahke putumu sing cilik dhewe malaria, grate nganti luwih 39, samono mau yèn kalilan, marga pamitakupamitanku. lagi mangkat wingi. Mula barange kuna tumuli jalukên, banjur Rêbo esuk sebakna dhewe.

Wis padha slamêt.