Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

1932-02-14 - Adiwijaya kepada Karyarujita

Katalog:Surat-menyurat Adiwijaya kepada Karyarujita, Adiwijaya, 1929-32, #395
Sambung:
1.1929-08-16 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1141.
2.1931-04-05 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1142.
3.1931-06-18 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1143.
4.1931-06-30 - Adiwijaya kepada Karyarujita . Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1144.
5.1931-07-23 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1145.
6.1931-07-24 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1146.
7.1931-07-29 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1147.
8.1931-08-09 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1148.
9.1931-08-18 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1149.
10.1931-08-23 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1150.
11.1931-08-26 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1151.
12.1931-09-24 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1152.
13.1931-09-26 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1153.
14.1931-10-03 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1154.
15.1932-01-31 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1155.
16.1932-02-10 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1156.
17.1932-02-11 - Adiwijaya kepada Karyarujita . Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1157.
18.1932-02-14 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1158.
19.1932-02-20 - Adiwijaya kepada Karyarujita . Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1159.
20.1932-03-01 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1160.
21.1932-08-19 - Adiwijaya kepada Karyarujita. Arsip dan Sejarah | Radya Pustaka #1161.
22.Adiwijaya kepada Karyarujita, 1929-32, #395. Arsip dan Sejarah | Galeri #811.

Ned. Ind. Hotel Vereeniging No. 80/93 Wlt., 14.2.'32

Karya;

1. Barêng iki ngirimke: Orient, Wereldnieuws, Panjipustaka, wènèhne putumu dara Sri; Jawa pak bèi; Verbond Indo Kolonisatie, musium.

2. Bab utange maspati MN wis dadi rêmbug rame, aku nyêplaplêm bae marga ora diwêlingi barang-barang: wêja bangêt maspati, disêngguh yèn volksraad iku gampang-gampangan. Kok ya anèh, wong wis tau ngalami dadi warga kok ora kèngêtan. Tur kiraku ya mêsthi olèh, ning rak ya wis nganggo rêmbug ...

3. Mêntas ana lêlakon anèh. Kratone Sultan Sêrdhang ing Sumatra wetan, digropyok pulisi, dipênggêdhèni kontrolir, jalaran dinggo botohan. Para panggêdhe sing nuju ènèng kono 5, padha didhêndha nyêlawe. Yèn pamarentah tumuli mangsuli pitakon kuwi nyata lan orane, bisa dirêmbug prêpatan iki, yèn ora ya lagi prêpatan ngarêp.

Awit saka ana lêlakon mangkono kuwi aku jawil kangjêng karo kamas, supaya ngati-ati, sanajan mung kari sathithik, pulisine dhewe aja kongsi diculke, malah yèn bisa ngudia wêwênange guprêmèn bab kapulisèn ènèng Surakrêta iku wêwaton saka apa. Yèn kowe katêmu adhimu rasanana supaya matur kamas nyantosakke aturku. Yèn saiki aku tanggung yèn mêsthi ora bakal dicamah, janji aja niyat arêp ngraman lo, ning 4 utawa 5 ratu êngkas yèn ora ngati-ati durung kinar,kluar. jalaran lamuke kok mung bakal tansah suda bae kaluhurane. Pikirên.

4. Rèhne mundhak-mundhak pagaweane, prêpatan ora bisa bubar kaya rancangan, apêse pungkasaning sasi, malah bisa uga têkan tanggal nom Marêt. Janjine hawane lêstari penak bae ya wis ora dadi ngapa, mung wis ana sapasar iki udane rada kakehan, prasasat mèh tanpa têrang.

5. Tontonên ST iki, mêmêlas bangêt. A. kok dadi wong Jawa bagda pasa mènèhi "p.f" ya iku awèh slamêt, bênêre rak jaluk ngapura, B. tanggal siji, hla apa muride bapakmu pa ya??? kaya mangkono rusake basa Jawa, mula koran simpênên, besuk saulihku ladekna dirêmbug. Mêmêlas Karya ...

Wis padha slamêt. Salamku lan jaluk kabar Sala, lan panêmumu bab pidhatoku sing wis ta' kirimke.