Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Langênarja, Padmasusastra, 1898, #199

Katalog:Langênarja, Padmasusastra, 1898, #199
Sambung:-

--- 186 ---

Langênarja

1. Sêkar langên-gita pelog pathêt nêm.

1. marna: pasanggrahan Langênharja | kang mayasa: jêng sinuhun kaping sanga | têbihira tigang pal sakidul praja ||

2. kôntra: mangetan ajênging pura | pinarsada: capuri wingking kewala | menggok prapta: dalêm agêng ingkang madya ||

3. mawa: wiwara môngka gapura | kanan kering: kang lumêbèng jroning pura | lamun dalu: margine kang nganglang pringga ||

4. wisma: [wi...]

--- 187 ---

[...sma:] kang munggul kiduling pura | môndhakiya: pandayanirèng pamuja | ngandhap karya: pakuwoning para putra ||

5. ngarsa: datan mawi pinarsada | amung sinung: laleyan inggil saasta | pinandara: pindha ombaking samodra ||

6. nyôngga: pot bêling wadhah puspita | tarap prapta: ujung pagut lan gapura | sinung dwaja: munggul asri kawistara ||

7. marga: pirit mubêng pagêr bata | ngalèr prapta: simpangan kang marang praja | mangidule: dumrojog anjog narmada ||

8. gwanya: giyo tamane kawarna | ana kumba: naga liman myang cakarwa | wahanane: sang nata lamun cangkrama ||

9. saha: sori putra myang wandawa | mudhik prapta: pakuwoning Parangjara | alêlana: lêlangên misaya mina ||

10. kadya: ruwiyaning jaman kina | duk narendra: Maispati apêpara | lan pra garwa: mring sawanganing samodra ||

11. purna: cinitra ari Raditya | tri wêlas ing Saban Jimawal kang warsa | gatinira ngluhurkên sarira raja ||§ = 1805 [Sengkalan: gatinira ngluhurkên sarira raja (Ahad, 13 Saban 1805 A.J., Minggu, 3 September 1876 A.D.)].