Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

1842-06-06 - Dipawijaya kepada Residen Surakarta

Katalog:Surat-menyurat J. F. T. Mayor, LOr 2235, c. 1837-43, #886
Sambung:
1.1837-05-09 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #671.
2.1837-11-19 - Kyai Lurah Anggayuda kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #669.
3.1837-11-27 - Bok Tirtayuda kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #668.
4.1838-03-28 - Iman Raji kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #672.
5.1838-08-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #673.
6.1839-08-09 - Surat Pengaduan kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #661.
7.1839-08-30 - Angabei kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #667.
8.1840-03-14 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #665.
9.1840-09-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #674.
10.1841-03-31 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #675.
11.1842-01-30 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #666.
12.1842-06-06 - Dipawijaya kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #670.
13.1842-11-10 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #663.
14.1842-12-21 - Rejasentika kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #664.
15.1843-01-24 - Santawirya kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #662.
16.Surat-menyurat J. F. T. Mayor, LOr 2235, #886. Arsip dan Sejarah | Galeri #676.

Laporan dari Ngabei Dipawijaya tentang sewa tanah miliknya yang tidak dibayar oleh Ahlikardi, kepada mayor. Karena berulang kali ditagih tidak dibayar, maka ia mengancam akan mencabut hak miliknya (sawah) itu kembali, mulai hari ini.

Atur kawula pun Ngabèi Dipawijaya, kunjuk ing Kangjêng Tuwan Pèdêr Mayor, Risidhèn nagari Surakarta.

Mênggah ingkang kawula aturakên. Inggih prakawis gêgadhuhan kawula siti dhusun ingkang kabêkêlan dhatêng Tuwan Ahlikardi, ing môngsakalanipun paos botên paos. Ingkang punika kawula têdha sapisan kaping kalih mubêng kimawon. Sarèhning kawula sangêt anggèn kawula karepotan, amargi paos kaubêngakên. Ingkang mugi ing kangjêng tuwan wontêna sih wêlasipun dhatêng kawula, yèn makatên pratingkahipun Tuwan Ahlikardi wau, kawula sangêt botên narimah, yèn ingkang manawi kangjêng tuwan botên krêsa pitulung dhatêng kawula, amung kawuningana gêgadhuhan kawula siti dhusun punika, kawula dhèdhèl kimawon. Mênggah angkat kawula bejing-ejing,benjing-enjing. amung punika atur kawula.

Katur ing dintên Sênèn kaping 27 ing wulan Rabingulakir, ing taun Jimakir ôngka 1770.