Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

1837-05-09 - Prangwadana kepada Residen Surakarta

Katalog:Surat-menyurat J. F. T. Mayor, LOr 2235, c. 1837-43, #886
Sambung:
1.1837-05-09 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #671.
2.1837-11-19 - Kyai Lurah Anggayuda kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #669.
3.1837-11-27 - Bok Tirtayuda kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #668.
4.1838-03-28 - Iman Raji kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #672.
5.1838-08-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #673.
6.1839-08-09 - Surat Pengaduan kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #661.
7.1839-08-30 - Angabei kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #667.
8.1840-03-14 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #665.
9.1840-09-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #674.
10.1841-03-31 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #675.
11.1842-01-30 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #666.
12.1842-06-06 - Dipawijaya kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #670.
13.1842-11-10 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #663.
14.1842-12-21 - Rejasentika kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #664.
15.1843-01-24 - Santawirya kepada Residen Surakarta. Arsip dan Sejarah | Mayor, J. F. T. #662.
16.Surat-menyurat J. F. T. Mayor, LOr 2235, #886. Arsip dan Sejarah | Galeri #676.

Kesanggupan K.G.P.A. Prangwadana untuk dapat menemukan kembali barang yang hilang dan orang yang pergi tanpa keterangan. Bila sudah ketemu akan diserahkan kembali kepada Tuan Mayor Residen.

Sêrat saha ingkang tabe akathah-kathah, sangking Kangjêng Gusti Pangeran Adipati Arya Prabu Prangwadana, kulnel saha kumêndhan, dhumatêng ingkang saudara kangjêng tuwan mayor, saha residhèn ing karaton dalêm Surakarta Adiningrat.

Sasampuning kadya sapunika awiyos, saudara akintun sêrat dhatêng ing kula, ingkang katitimangsan tanggal ping 5 wulan Janawari, kalih ingkang katitimangsan tanggal ping 9, tiga ingkang katitimangsan tanggal ping 27, sami ing wulan Pèbriwari, salêbêtipun taun 1837, saha sampun kula tupiksani suraosipun ing dalêm sêrat têtiga.

1. Saudara andhawahakên parentah, angupadosi barang pangagènipunpanganggènipun. Tuwan Dhoktêr Eman ing Salatiga, ingkang ical kapandungan.

2. Saudara andhawahakên parentah, angupadosi, satunggil sarean Wêlandi ingkang minggat sangking loji agêng ngriki.

3. Saudara andhawahakên parentah, angupadosi, satunggil prajurit Jawi ingkang minggat sangking bètèng ing Purwadadi.

Ingkang punika sampun kula andhawahakên parentah, angupadosi tiyang utawi barang, ingkang kasêbut ing nginggil wau sadaya, ngantos sakpriki botên kêpanggih, mênggahing lêlapuranipun abdi kula sadaya, sampun antawis rêsik siti dhusun ingkang dados bawah kula, ingkang punika kula sumôngga punapa ingkang dados kêrsanipun saudara, wondening ing wingking abdi kula inggih ugi têksih kula dhawahi angupadosi, barang utawi tiyang ingkang minggat wau, ing samangsanipun kapanggih inggih lajêng kula saosakên dhumatêng saudara.

Kasêrat ing dintên Sêlasa tanggal ping 3 wulan Sapar taun Jimawal, ôngka 1765.