Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Buku Latihan Aksara Jawa, Sukardi, 1914, #1955

Katalog:Buku Latihan Aksara Jawa, Sukardi, 1914, #1955
Sambung:
1.Buku Latihan Aksara Jawa, Sukardi, 1914, #1955. Arsip dan Sejarah | Galeri #1434.
2.Buku Latihan Aksara Jawa, Sukardi, 1914, #1955. Bahasa dan Budaya | Pengetahuan Bahasa #1435.

Sukardi. Sawahan, 2 Dulkangidah Ehe 1844.

Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nucuk angibêrake. Nu-

Sukardi. Sawahan, 11 Ehe 1844.

Dhêmên têtulung iku bêcik. Dhêmên têtulung iku bêcik.

Dhêmên têtulung iku bêcik. Dhêmên têtulung iku bêcik.

Dhêmên têtulung iku bê-

Sukardi. Sawahan, 12 Rêjêp Ehe 1844

Prayoga sing gêmi lan nastiti. Prayoga sing nastiti. Prayoga sing gêmi lan nastiti. Prayoga sing gêmi lan nastiti. Prayoga sing gêmi lan nastiti. Pralayoga sing gêmi

Sukardi. Sawahan kaping 25 Rêjêp Ehe 1844.

Prayoga sing gêmi lan nastiti. Prayoga sing gêmi lan nastiti. Prayoga sing gêmi lan nastiti. Prayoga sing gêmi lan nastiti. Prayoga sing gêmi lan nastiti. Pra-

Sukardi. Sawahan kaping Rêjêp Ehe 1844.

Buwangên watakmu kang ala. Buwangên watakmu kang ala. Buwangên watakmu kang ala. Buwangên watakmu kang ala. Buwangên watakmu kang ala.

Buwangên watakmu kang a-

Sawahan tanggal kaping 8 Sura Jimawal 1845.

Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja suma ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samubarang. Aja sumaguh ing samu-

Sawahan tanggal kaping    Sura Jimawal 1845.

Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya togog. Mêcucu kaya to-

Sukardi. Sawahan kaping 3 Ruwah Ehe 1844.

Nyingkirana patrap nistha.

Nyingkirana patrap nistha.

Nyingkirana patrap nistha.

Nyingkirana patrap nistha.

Nyingkirana patrap nistha.

Nyingkirana patrap nistha.

Nyingkirana patrap nistha.

Sawahan tanggal kaping 23 Sura Jimawal 1844.

Kowe aja wani dora. Kowe aja wani dora. Kowe aja wani dora. Kowe aja wan. Kowe aja wani dora. Kowe aja wani dora. Kowe aja wani dora.

Kowe aja wani dora. Kowe wani dora. Kowe aja wani dora. Kowe aja wani dora. Kowe aja wani do-

Sawahan tanggal kaping 19 Sapar Jimawal 1845.

Nututi layangan pêdho.

Nututi layangan pêdhot.

Nututi layangan pêdhot.

Nututi layangan pêdhot.

Nututi layangan pêdhot. Nututi layangan pêdhot. Nututi layangan pêdhot. Nututi layangan pêdhot. Nututi layangan pêdhot. Nututi layangan pêdhot. Nuti layangan pêdhot. Nututi layangan pêdhot. Nututi layangan pêdhot.

Sukardi. Sawahan, 13 Sawal Ehe 1844.

Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora kana banyu mili mandhuwur. Ora kêna banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana ta banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana banyu mili mandhuwur. Ora ana

Sawahan tanggal kaping 27 Sapar Jimawal 1845.

Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Besuk garêbêg Mulud. Lasuk garêbêg Mu-

Sukardi. Sawahan, 5 Dulkangidah Ehe 1844.

Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum.

Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum. Ora narima ing pandum.

Sawahan tanggal kaping 5 Mulud Jimawal 1845.

Aja kakehan carèwèt.

Aja kakehan carèwèt.

Aja kakehan carèwèt.

Aja kakehan carèwèt.

Aja kakehan carèwèt. Aja kakehan carèwèt. Aja kakehan carèwèt. Aja kakehan cawèt. Aja kakehan carèwèt. Aja kakehan carèwèt. Aja kakehan carèwèt. Aja kakehan carèwèt. A-