Sastra Jawa

Program Digitalisasi Sastra Daerah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332

Katalog:Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332
Sambung:
1.Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332. Arsip dan Sejarah | Galeri #331.
2.Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332. Bahasa dan Budaya | Pengetahuan Bahasa #232.

Sêrat Aksara SaptaswaraJudul berdasarkan pada daftar isi.

Aksara swara, botên mawi dipun keratani, namung manggèn wontên wataking panêngêran kemawon, dening sêmuning pakêcapan, kados ta,

A, punika awas,

E, punika kaduwung sarta kagèt.

I, punika gumun.

O, punika kaduwung ingkang dipun gorohi,

U, punika sumujud.

Rê, punika arêp utawi wujud.

Lê, punika nênêngêri,

--- 326 ---

1 ing Guruloka,No 1 sampai dengan Ka adalah keterangan posisi di dalam gambar.

2 ing Endraloka,

3 ing Janaloka,

A. pramana,

B. budi,

C. rajahtamah,

D. pôncadriya,

E. Sang Hyang Bayu,

V. pôncamaya,

^. Dasandriya

. cipta,

.. graita,

... karsa,

Ga Guru,

Ha Endra,

Ba Basuki,

Wa Wisnu,

Ba Brama,

Ka Kala.

[Grafik]

Tri Bawana