Sahadat Batin, Angabèi IV, c. 1900, #1325

JudulCitra

Sêrat Sahadat Batin[1]

--- [0] ---

Sadat batin ... Sadat jati sampurna kang luwih sukci.

As adu ... Ingsun anêksèni sajatine kaanan ingsun.

Anla ilaha ... Ora ana Pangeran, sajatine ora ana warna rupa.

Illalah ... Anging Allah kang sabênêre, sajati anging urip kumpuling rupa kang sajati, iya urip, iya rupa, iya kaana,[2] iku têlu, ning loro-loroning tunggal. Tunggaling urip, tunggaling rupa, urip kang sajati rupa mulya, kaanan sukci, iku têtêp Ingsun iki nyatane wus sampurna.

--- 274 ---

As adu ... Ingsun nêksèni, sajatine sukcining rasa.

Anna Muhkamad ... Iya iku têtêp mulyaning rasa.

Rasullullah ... Utusaning Allah, kang ngutus sajatining rasa, rasullullah, kumpuling rasa sajati, iya iku ênggoning urip kang nyata, iya iku lungguhe Ingsun iki sampurnaning rupa kabèh.


Judul berdasarkan pada daftar isi. (kembali)
Judul berdasarkan pada daftar isi.
kahanan. (kembali)
kahanan.