Langênarja, Pigeaud, 1953, #1419

Pencarian Teks:

Lingkup pencarian: teks dan catatan-kakinya. Teks pencarian: 2-24 karakter. Filter pencarian: huruf besar/kecil serta diakritik diabaikan; mengakomodasi variasi ejaan, termasuk [dj : j, tj : c, j : y, oe : u].

Pasanggrahan Langênarja

1. Langên-gita

1. marna pasanggrahan Langênarja | kang mayasa jêng sinuhun kaping sanga | têbihira tigang pal sakidul praja ||

2. kăntra[1] mangetan ajênging pura | pinarsada capuri wingking kewala | menggok prapta dalêm agêng ingkang madya ||

3. mawa wiwara măngka gapura | kanan kering kang lumêbèng jroning pura | lamun dalu margine kang nganglang pringga ||

4. wisma kang munggul kiduling pura |

--- 4 : 106 ---

măndhakiya pandayanirèng pamuja | ngandhap karya pakuwoning para putra ||

5. ngarsa datan mawi pinarsada | amung sinung laleyan inggil saasta | pinandara pindha ombaking samodra ||

6. nyăngga pot bêling wadhah puspita | tarap prapta ujung pagut lan gapura | sinung dwaja munggul asri kawistara ||

7. marga pirit mubêng pagêr bata | ngalèr prapta simpangan kang marang praja | mangidule dumrojog anjog narmada ||

8. gyanya giyota maneka warna | ana kumba naga liman myang cakarwa | wahanane sang nata lamun cangkrama ||

9. saha sori putra myang wandawa | mudhik prapta pakuwoning Parangjara | alêlana lêlangên misaya mina ||

10. kadya ruwiyaning jaman kina | duk Narendra Maispati apêpara | lan pra garwa mring sawanganing samodra ||

--- 4 : 107 ---

11. purna cinitra ari Raditya | tri wêlas ing Saban Jimawal kang warsa | gatinira ngluhurkên sarira raja |[2][3]|

 


§ katawis = katingal. (kembali)
§ katawis = katingal.
§ Taun Jawi 1805 taun Walandi 1876, wulan Sèptèmbêr. (kembali)
§ Taun Jawi 1805 taun Walandi 1876, wulan Sèptèmbêr.
Tanggal: Raditya (Ngahad) tri wêlas (13) Saban (Ruwah) Jimawal: gatinira ngluhurkên sarira raja (AJ 1805). Tanggal Masehi: Minggu 3 September 1876. (kembali)
Tanggal: Raditya (Ngahad) tri wêlas (13) Saban (Ruwah) Jimawal: gatinira ngluhurkên sarira raja (AJ 1805). Tanggal Masehi: Minggu 3 September 1876.