1842-11-10 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta

Deskripsi judul
Teks sambungan
  1. 1837-05-09 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  2. 1837-11-19 - Kyai Lurah Anggayuda kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  3. 1837-11-27 - Bok Tirtayuda kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  4. 1838-03-28 - Iman Raji kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  5. 1838-08-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  6. 1839-08-09 - Surat Pengaduan kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  7. 1839-08-30 - Angabei kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  8. 1840-03-14 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  9. 1840-09-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  10. 1841-03-31 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  11. 1842-01-30 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  12. 1842-06-06 - Dipawijaya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  13. 1842-11-10 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  14. 1842-12-21 - Rejasentika kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  15. 1843-01-24 - Santawirya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  16. Surat-menyurat J. F. T. Mayor, LOr 2235, #886. Kategori: Arsip dan Sejarah > Galeri
Image

Para bekel di Manjung yang telah diputuskan/disahkan oleh pengadilan Kapatihan, diambil dengan paksa oleh Wangsayuda dari Kusumayudan, dan Puspayuda wakil dari R. Ng. Bratawirya. Saat ini, setiap hari mengadakan barisan (prajurit) sebanyak 300-an. Karena khawatir terjadi kerusuhan yang dapat menimbulkan korban jiwa, maka Rangga Wangsawijaya mohon pertolongan untuk mendapatkan perhatian dari Kapatihan.

Kawula nuwun atur kawula Rôngga Wôngsawijaya dêmang Manjung, katur ing sangandhape supatu dalêm. Kanjêng bêndara tuwan mayor residhèn, ing Surakarta Adiningrat ing ngandhap punika pratelanipun.

Mênggah para bêkêl ing Manjung, ingkêng sampun kaparingakên, saking pasowan mangu Kapatihan, punika dipun jarah rayah dhumatêng Wôngsayuda, ing Kusumayudan, kalih Puspayuda wakilipun Radèn Ngabèi Bratawirya, ing sapunika saditên-dintên, ngêdêgakanngêdêgakên. baris antawis tiyang tigang atus, jrih kawula ing alit ingkêng manawi batên katimbalan, pun Puspayuda ing Brôngtawiryan, kalih Mas Wôngsayuda ing Kumayudan,Kusumayudan. sarèhipun para bêkêl kula wau, rumaos sapun kaparingakên dhumatêng kawula, ing wusananipun dipun jarah saking jrih kawula, mênawi wontên raja-rajapêjah, kadosa pundi, ingkêng punika kanjêkangjêng. bêndara tuwan, mugi-mugi wontêna sih pitulung dalêm maringakên aturan kawula, dhumatêng Kapatihan, ingkêng supados tiyang [ti...]

[...yang] sami baris wau katimbalana, kawula titimangsani ing ditên Kêmis kaping 7, wulan Sawal ing taun Jimakir 1770.