1840-03-14 - Prangwadana kepada Residen Surakarta

Deskripsi judul
Teks sambungan
  1. 1837-05-09 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  2. 1837-11-19 - Kyai Lurah Anggayuda kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  3. 1837-11-27 - Bok Tirtayuda kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  4. 1838-03-28 - Iman Raji kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  5. 1838-08-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  6. 1839-08-09 - Surat Pengaduan kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  7. 1839-08-30 - Angabei kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  8. 1840-03-14 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  9. 1840-09-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  10. 1841-03-31 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  11. 1842-01-30 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  12. 1842-06-06 - Dipawijaya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  13. 1842-11-10 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  14. 1842-12-21 - Rejasentika kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  15. 1843-01-24 - Santawirya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  16. Surat-menyurat J. F. T. Mayor, LOr 2235, #886. Kategori: Arsip dan Sejarah > Galeri
Image

K.G.P.A.A. Prabu Prangwadana, mengatakan sudah menerima surat dari residen tentang Kertawijaya menggugat kepada jaksa yang bernama Ngabei Suradikrama yakni patileman 3 buah, gedhogan 1, bagian dari rumah yang telah digunakan membayar hutang. Oleh karena K.G.P.A.A. Prabu Prangwadana sudah mengirimkan keterangan dari jaksa Suradikrama dan surat balasan, maka penyelesaiannya diserahkan kepada residen.

RW10235X

Sêrat saha ingkang tabe akathah-kathah, sangking Kangjêng Gusti Pangeran Adipati Arya Prabu Prangwadana, ridêr kolonèl saha kumêndhan. Dhumatêng ingkang saudara kangjêng tuwan mayor, ridêr sangking Nèdêrlansê Leyo, saha residhèn ing karaton dalêm Surakarta Adiningrat.

Sasampuning kadya punika awiyos. Sampun kula anampèni pakintunipun sêrat saudara, ingkang katitimangsan tanggal ping 10 wulan Marêt taun 1840, ingkang suraos saudara angintunakên dhatêng ing kula, sêrat paturanipun tiyang Jawi anami pun Kêrtawijaya, anggugat dhatêng abdi kula jêgsa pun Ngabèi Suradikrama, prakawis patilêman tiga, gêtdhoganggêdhogan. satunggil, panunggilanipun griya kang kasaurakên ing pamujanganipun.

Ingkang punika, sarèhning ingkang wau, kula sampun angintunakên dhumatêng saudara, sêrat paturanipun abdi kula jêgsa pun Ngabèi Suradikrama, asarêng kalihan sêrat wêwangsulan kula, ingkang katitimangsan tanggal ping 17 wulan Dulkangidah taun Dal ôngka 1767, saha kula anyumanggakakên punapa ingkang dados parêng karsanipun saudara.

Ing wusana kula anyadhong dhawahipun saudara, mênggahing karampungan wau, supados kenginga kangge ing dalêm salamènipun.

Kasêrat tanggal ping 10 wulan Sura ing taun Be ôngka 1768.