1839-08-30 - Angabei kepada Residen Surakarta

Deskripsi judul
Teks sambungan
  1. 1837-05-09 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  2. 1837-11-19 - Kyai Lurah Anggayuda kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  3. 1837-11-27 - Bok Tirtayuda kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  4. 1838-03-28 - Iman Raji kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  5. 1838-08-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  6. 1839-08-09 - Surat Pengaduan kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  7. 1839-08-30 - Angabei kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  8. 1840-03-14 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  9. 1840-09-02 - Angabei kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  10. 1841-03-31 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  11. 1842-01-30 - Prangwadana kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  12. 1842-06-06 - Dipawijaya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  13. 1842-11-10 - Wangsawijaya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  14. 1842-12-21 - Rejasentika kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  15. 1843-01-24 - Santawirya kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Mayor, J. F. T.
  16. Surat-menyurat J. F. T. Mayor, LOr 2235, #886. Kategori: Arsip dan Sejarah > Galeri
Image

K.G.P.A. Angabei menyatakan telah menerima surat dari residen tentang gugatan orang Cina Tang Wi Lung dan Tang Yu Mu kepada K.P.A. Mangkudiningrat, bahwa dia didakwa mengambil barang-barang milik Cina berdua itu dan K.G.P.A. Angabei diminta memeriksa kepada K.P.A. Mangkudiningrat. Dan sekarang hal tersebut dilaporkan ke residen, K.G.P.A. Angabei menunggu jawaban.

Ingkang sêrat saha ingkang tabe akathah-kathah, Kangjêng Gusti Pangeran Adipati Angabèi, litnan kolonèl ajidan pan sêtaph. Katur ingkang saudara kangjêng tuwan mayor, residhèn ing Surakarta Adiningrat.

Sasampuning kadya punika wiyosipun. Kula sampun anampèni sêratipun saudara, kang katitimangsan kaping 3 Agustus 1839, yèn saudara angintunakên sêrat aturanipun tiyang Cina kêkalih wasta Tang Wi Lung, kalihan Tang Yu Mu, anggugat dhumatêng saudara jêngandika adhimas, Kangjêng Pangeran Arya Mangkudiningrat. Aprakawis anggènipun sami bathon, adamêl sêrat prajangjean pirukunan piyambak. Ingkang kasêbut ing sêrat paturanipun Cina kêkalih, Kangjêng Pangeran Arya Mangkudiningrat. Katêrka amêndhêti barang gadhahanipun Cina kêkalih wau. Utawi kula kapurih atitipariksa prakawis punika, dhumatêng Kangjêng Pangeran Arya Mangkudiningrat. Sampun kula atitipariksa, atur wangsulanipun Kangjêng Pangeran Arya Mangkudiningrat, kawrat ing sêrat kêkalih, katitimangsan Sêtu ping 29 Jumadilawal taun Dal 1767, ing mangke sêrat atur wangsulan saking Mangkudiningratan, kêkalih, sêrat atur gugatipun tiyang Cina kêkalih, sami kula kintunakên dhumatêng saudara, asarêng sêrat kula punika, mênggah prakawis punika kula sumôngga saudara, wusananipun kula angajêng-ajêng wangsulanipun saudara.

Surakarta Jumungah ping 20 Jumadilakir taun Dal ôngka 1767.