1905-01-27 - Wirapustaka kepada Hazeu

Deskripsi judul
Teks sambungan
  1. 1905-01-12 - Wirapustaka kepada Hazeu. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka
  2. 1905-01-27 - Wirapustaka kepada Hazeu. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka
Image

CR10310b

Dari namanja oekiran

Katrangan dari M.B. Wirapoestoko Solo.

Sêrat saha atur tabe kaurmatan akathah-kathah Ngabèi Wirapustaka, mantri pamijèn ing Kapatihan, katur panjênênganipun ingkang saudara Tuwan Dhoktêr G. A. Y. Hase [Hazeu], prayantun agêng ingkang kapatah ngimpun têmbung Indiya Nèdêrlan, ing Batawi.

Sasampuning kadya punika wiyosipun, pandangunipun saudara bab ukir-ukiran ingkang dumunung wontên ing ukiran, kula piyambak kirang mangrêtos. Kula lajêng saos unjuk ing saudara ijêngandika panjênêngan dalêm bêndara kangjêng radèn adipati, mênawi kalilan badhe mêthik kagungan dalêm Sêrat Bauwarna, bab ukiran, sarta lajêng badhe kula kintunakên dhatêng ing Batawi, dhawuh dalêm: kaparêng.

Pêthikanipun kula aturakên ing saudara asarêng punika, kula sumôngga.

Surakarta kaping 27 Januari 1905.

(Wg) Wirapustaka.

CR10311a

1. Sirah
2. Bathuk
3. Cêngêl
4. Irung
5. Lambe
6. Gêgêr
7. Gambar pêlokan
8. Pundhak
9. Cêcêkan blumbangan nginggil
10. Dhadha
11. Cêcêkan blumbangan ngandhap
12. Bangkekan
13. Plangèn
14. Wudêl
15. Bokong
16. Bungkul Sranduning ukiran

Katrangan wijangipun ukiran, saking aturipun Ngabèi Janaraga, abdi dalêm mantri pangukir.