1905-01-12 - Wirapustaka kepada Hazeu

Deskripsi judul
Teks sambungan
  1. 1905-01-12 - Wirapustaka kepada Hazeu. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka
  2. 1905-01-27 - Wirapustaka kepada Hazeu. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka
Image

CR10309b

Terpakenja bahasa: das & dan mata dari M. B. Wiropoestoko di Solo

Punika sêrat saha atur sagunging tabe kaurmatan akathah-kathah, Ngabèi Wirapustaka, abdi dalêm mantri pamijèn ing Kapatihan, katur panjênênganipun ingkang saudara Tuwan Dr. G. A. J Hazeu priyantun agêng ingkang marsudi têmbung Indiya ing Batawi.

Sasampuning kadya punika nuwun wiyosipun, kula sampun nampèni paringipun sêrat saudara, katitimangsan kaping 7 Januari punika, ijêmanipun: panjênêngan andangu têmbung: êndhas sarta mata kanggenipun ing basa Ngoko tumrap mangandhap. Mênggah sasêrêpan kula têmbung kêkalih wau kajawèkakên uitgezonderd saking têmbung sanès-sanèsipun, dados taksih ngangge kramanipun: voorb anakmu iku sirahe injanên: mripate abang arêp bèlèkên botên: êndhase, utawi: matane ananging wontên kalanipun ingkang kêdah ngangge têmbungipun [tê …]

--- 10 ---

CR10310a

[…mbungipun] ngoko, inggih punika tumrap dhatêng pandung, pasakitan tuwin kere, kados ta: êndhase maling mati: sigar diplathok ing bêndho, matane nganti mêtu, êndhas mataning pasakitan (kere of kêbo) dene kanggenipun ing krama taksih têtêp: sirah maesa dipun gêcok gênêm, botên êndhas maesa mata id. amung punika sasêrêpan kula.

Surakarta kaping 12 Januari 1905.

(W.g.) Ngabèi Wirapustaka