Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332

Deskripsi judul
Teks sambungan
  1. Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332. Kategori: Arsip dan Sejarah > Galeri
  2. Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332. Kategori: Bahasa dan Budaya > Pengetahuan Bahasa
Image

1332_3251332_326

Sêrat Aksara SaptaswaraJudul berdasarkan pada daftar isi.

Aksara swara, botên mawi dipun keratani, namung manggèn wontên wataking panêngêran kemawon, dening sêmuning pakêcapan, kados ta,

A, punika awas,

E, punika kaduwung sarta kagèt.

I, punika gumun.

O, punika kaduwung ingkang dipun gorohi,

U, punika sumujud.

Rê, punika arêp utawi wujud.

Lê, punika nênêngêri,

--- 326 ---

1 ing Guruloka,No 1 sampai dengan Ka adalah keterangan posisi di dalam gambar.

2 ing Endraloka,

3 ing Janaloka,

A. pramana,

B. budi,

C. rajahtamah,

D. pôncadriya,

E. Sang Hyang Bayu,

V. pôncamaya,

^. Dasandriya

. cipta,

.. graita,

... karsa,

Ga Guru,

Ha Endra,

Ba Basuki,

Wa Wisnu,

Ba Brama,

Ka Kala.

[Grafik]

Tri Bawana