Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332

1. Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332. Kategori: Arsip dan Sejarah > Galeri
2. Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332. Kategori: Bahasa dan Budaya > Pengetahuan Bahasa
Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332: Citra 1 dari 2
Aksara Saptaswara, Angabèi IV, c. 1900, #1332: Citra 2 dari 2

Sêrat Aksara Saptaswara[1]

Aksara swara, botên mawi dipun keratani, namung manggèn wontên wataking panêngêran kemawon, dening sêmuning pakêcapan, kados ta,

A, punika awas,

E, punika kaduwung sarta kagèt.

I, punika gumun.

O, punika kaduwung ingkang dipun gorohi,

U, punika sumujud.

Rê, punika arêp utawi wujud.

Lê, punika nênêngêri,

--- 326 ---

1 ing Guruloka,[2]

2 ing Endraloka,

3 ing Janaloka,

A. pramana,

B. budi,

C. rajahtamah,

D. pôncadriya,

E. Sang Hyang Bayu,

V. pôncamaya,

^. Dasandriya

. cipta,

.. graita,

... karsa,

Ga Guru,

Ha Endra,

Ba Basuki,

Wa Wisnu,

Ba Brama,

Ka Kala.

[Grafik]

Tri Bawana

Catatan kaki:

1. Judul berdasarkan pada daftar isi. (kembali)
2. No 1 sampai dengan Ka adalah keterangan posisi di dalam gambar. (kembali)