Manik Asthagina, Angabèi IV, c. 1900, #1336

JudulCitra

Sêrat Peranganipun Manik Asthagina[1]

--- 0 ---

Ing ngandhap punika peranganipun Manik Asthagina.

1 Warni cêmêng, nama sêsotya cundhamani, sintên ingkang ngangge botên karaos luwe, paedahipun kangge mandhita, saèstu badhe kasêmbadan saliring kawruh, sarta kinèdhêpan para muridipun.

2 Warni abrit, nama manik marakata, sawabipun angicalakên hawa napsu, paedahipun kangge lampah gêgramèn

--- 337 ---

lêpat ing pituna.

3 Warni jêne, nama manik kara, sawabipun bêtah mêlèk, paedahipun botên kêkirangan têdha tuwin sandhang.

4 Warni pêthak, nama manikmaya, sawabipun narima sanggama, pikangsalipun botên kêkirangan têdha.

5 Warni ijêm, nama manik marcukundha, sawabipun lumuh ing manah murka, paedahipun kangge among tani, nêbihakên dhatêng penginan, badhe tulus kang sarwa tinandur.

6 Warni biru, nama manik endrataya, kaksiyatipun ngalisakên sêsakit, manawi dipun angge drêman putra wayah sarta kasinungan rajakaya.

7 Warni dadu, nama manik ardataya, sawabipun angicalakên manah uwas, tuwin maras, paedahipun lêpat saking sagung pangintên.

8 Warni wungu bangunjring, nama manik arja, sawabipun angicalakên wuyung, tuwin duka cipta, paedahipun kangge nyuwita, kinandêlan sihing nata, kinèringan ing sasami.


Judul berdasarkan pada daftar isi. (kembali)
Judul berdasarkan pada daftar isi.