Ngalamat Badhe Sungkawa Saha Badhe Suka, Angabèi IV, c. 1900, #1326

JudulCitra

Sêrat Ngalamat Badhe Sungkawa saha Badhe Suka[1]

--- 0 ---

Ngalamat badhe sungkawa, guwayanipun gangsal warni.

1. Guwaya mêsum sêmu ijêm, nglayung, tăndha badhe kasusahan.

2. Guwaya pucêt sêmu biru, tăndha badhe kalingsêman.

3. Guwaya abrit sêmu cêmêng, tăndha badhe napsu.

4. Guwaya jêne sêmu pêthak tuntung kalawu, tăndha badhe sakit.

5. Guwaya pêthak sêmu ijêm mêlês, tăndha badhe pêjah.

Ngalamat badhe suka, guwayanipun ugi gangsal warni.

1. Guwaya sumaringah, tăndha badhe angsal kabêkjan.[2]

2. Guwaya mêlês tăndha badhe kabarayan, têgêsipun sugih putra.

3. Guwaya manthêr, tăndha badhe angsal kabêkjan.

4. Guwaya mancur, tăndha badhe angsal pangawikan.

5. Guwaya mancorong, tăndha badhe angsal kanugrahan.


Judul berdasarkan pada daftar isi. (kembali)
Judul berdasarkan pada daftar isi.
kabêgjan (dan di tempat lain). (kembali)
kabêgjan (dan di tempat lain).