Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 4/4: Tha)

Judul
Sambungan
1. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 1/1: Ha). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
2. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 1/2: Na). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
3. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 1/3: Ca). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
4. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 1/4: Ra). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
5. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 1/5: Ka). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
6. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 2/1: Da). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
7. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 2/2: Ta). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
8. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 2/3: Sa). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
9. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 2/4: Wa). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
10. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 2/5: La). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
11. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 3/1: Pa). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
12. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 3/2: Dha). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
13. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 3/3: Ja). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
14. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 3/4: Ya). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
15. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 3/5: Nya). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
16. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 4/1: Ma). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
17. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 4/2: Ga). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
18. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 4/3: Ba). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
19. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 4/4: Tha). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
20. Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205 (Jilid 4/5: Nga). Kategori: Bahasa dan Budaya > Adat dan Tradisi
Citra

[THA]

Tha :
tha, aksara ilat, zie ra.
tha, aksara tayasastra zie ta.
Pasangan tha dumunung sangisoring aksara: Na, Sa, murda kang dadi sêsigêging wanda, kaya ta: kanthi, pêsthi.
Tha :
Tj.B. mojar.
Thê :
niet.
Thi :
Tj.B. tulis.
Thu :
Tj.B. awak.
The :
niet.
Tho :
niet.
Thah :
Tj.B. kêbak.
Thêh :
niet.
Thih :
niet.
Thuh :
niet.
Thèh :
Tj.B kamor.
Thoh :
niet.
Thonthong :
= thongthong grit. Têtêngêring prang ing jaman kuna aran: thonthong, dhapure sairib kêndhang, nanging klonthongane: găngsa, tabuhe: kayu, zie kala.

--- 4 : 1904 ---

Thar :
Tj.B. ămba.
Thêr :
niet.
Thir :
Tj.B. lêpas.
Thur :
Tj.B. êning.
Thèr :
Tj.B. wêdi.
Thor :
niet.
Thra :
Tj.B. wêdi.

--- 4 : 1905 ---

[...]

--- 4 : 1906 ---

Thokor panitis :
zie jungkat.
Thikil :
zie srandu kêbo sapi (sungu).
Thukul :
thêthukulan kang mawa wisa, zie wisa.
Thokol :
zie sranduning kêbo sapi (sungu).
Thukluk :
of dhingkêl zie sranduning kêbo sapi (sungu).
Thukluk cadhong :
zie sranduning kêbo sapi (sungu).
Thêlêng (padhalangan) :
Wayang panthêlêngan iku kabèh wayang kang mripat kadhêlèn, utawa kadho-ndhongan, kaya ta: Bima, Gathutkaca, Suyudana, Baladewa, Boma, Durgandana, Drupada sapêpadhane zie wayang letl. e.
Thiplak :
Wisaya iwak ingaran: thiplak, patrape: thiplak disilêmake ing banyu sarana dibandhuli watu, sajroning thiplak: didokoki daging kêbo, ditalèni karo talining kancing thiplak, yèn iwak malêbu mangan daging kêbo mau kancinging thiplak marucut, blabag kang minăngka kori: nutup, iwake ora bisa mêtu, adat olèh-olèhane: iwak tagèh, kêbo gêrang, utawa klalèn.
Thatha :
Tj.B. ina.
Thêthê :
niet.
Thithi :
Tj.B. pingit.
Thuthu :
Tj.B. pêthut.
Thethe :
niet.
Thotho :
niet.
Thathit :
zie kilat.
Thathit :
zie Gathutkaca.
Thèthèl :
zie srandu kêbo sapi.