1837-05-06 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta

Deskripsi judul
Teks sambungan
  1. 1837-05-06 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  2. 1837-05-27 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  3. 1837-06-05 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  4. 1837-06-27 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  5. 1837-07-27 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  6. 1837-08-14 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  7. 1837-08-21 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  8. 1837-08-22 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  9. 1837-09-11 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  10. 1837-09-16 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  11. 1837-10-16 - Amongpraja kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  12. 1837-10-16 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  13. 1837-11-27 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  14. 1838-01-29 - Amongpraja kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  15. 1838-01-29 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  16. 1838-02-26 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  17. 1838-05-07 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  18. 1838-07-28 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  19. 1838-07-28 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  20. 1838-07-28 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  21. 1838-09-13 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  22. 1838-09-17 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  23. 1838-09-24 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  24. 1838-11-08 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  25. 1838-12-13 - Sasradiningrat, Amongpraja kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  26. 1838-12-13 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  27. 1839-08-30 - Amongpraja kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  28. 1840-09-09 - Mangkupraja kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  29. 1841-02-08 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  30. 1841-04-15 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  31. 1842-06-17 - Amongpraja kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  32. 1842-08-19 - Sasradiningrat, Residen kepada Santaprawira. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  33. 1842-08-22 - Sasradiningrat, Residen kepada Purwadiningrat, Jayanagara. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  34. 1842-09-05 - Sasradiningrat kepada Purwadiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  35. 1843-02-19 - Pakubuwana VII, Residen kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  36. 1843-03-05 - Sasradiningrat kepada Mertanagara, Mangunnagara. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  37. 1843-03-19 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  38. 1843-04-26 - Amongpraja kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  39. Amongpraja kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  40. 1838-09-24 - Sasradiningrat kepada Residen Surakarta. Kategori: Arsip dan Sejarah > Sasradiningrat II, K. R. A.
  41. Surat-menyurat Sasradiningrat, LOr 2235, #873. Kategori: Arsip dan Sejarah > Galeri
Image

1. Laporan tentang pembuatan jembatan Grompol oleh 6 orang (R.T. Suradilaga, R.T. Mangkuyuda, R.T. Brajadipura, R.T. Puspanagara, R. Ng. Pringgadipura, R. Ng. Wangsanagara) sudah selesai tidak ada kekurangan. 2. Menugaskan kepada R.T. Kertadipura, R.T. Prawiranagara, R.T. Brajadipura, R. Ng. Rejadipura, R. Ng. Resanagara, untuk meminpin pembuatan jembatan Kebonrama, Sragen dan yang lainnya di daerah Sukawati. 3. Menugaskan kepada R. Ng. Jayanagara, yang dibantu para penewu Kapatihan, untuk memimpin membuat jembatan kecil di Grompol dan juga jalannya.

RW09954XRW09955XRW09956X

Atur tabe kula saha kaurmatan akathah-kathah, Kangjêng Radèn Adipati Sasradiningrat. Katur kangjêng tuwan residhèn mayor, residhèn ing Surakarta Adiningrat.

Sasampuning kadya punika wiyosipun, kula ngaturi wuninga ing kangjêng tuwan residhèn. Mênggah lampahipun kônca kula wadana kaliwon jawi lêbêt. Satunggil Radèn Tumênggung Suradilaga, kalih Radèn Tumênggung Mangkuyuda, tiga Radèn Tumênggung Brajadipura, sêkawan Radèn Tumênggung Puspanagara, gangsal kaliwon Radèn Ngabèi Pringgadipura, nênêm Radèn Ngabèi Wôngsanagara, sakancanipun panèwu mantri ingkang sami anglampahi ayahan dalêm, dados têtindhih panggarapipun karêtêg ing Grompol. Sapunika sampun sami dhatêng sêdaya, wondene karêtêg ing Grompol wau sapunika sampun dados. Mênggah panjangipun 280 kaki, wiyaripun 16 kaki, inggilipun 19 kaki, wondene lamènipun gènipun garap karêtêg punika 26 dintên. Mênggah panggarapipun ing radinan tanah Sokawatos sadaya, ing sapunika wêradin sampun sami kapadhas. Wondene lampahipun kônca kula prayayi [pra...]

[...yayi] wadana kaliwon sakancanipun panèwu mantri jawi lêbêt sêdaya sami wilujêng, botên wontên kakiranganipun.

Ingkang kaping kalih, kula badhe anglampahakên kônca kula prayayi wadana kaliwon jawi lêbêt, dhatêng tanah ing Sokawatos. Satunggil Radèn Tumênggung Kartadipura, kalih Radèn Tumênggung Prawiranagara, tiga Radèn Tumênggung Brajadipura, sakawan kaliwon Radèn Ngabèi Rêjadipura, gangsal Radèn Ngabèi Rêsanagara, sami bêkta kancanipun panèwu mantri jawi lêbêt anyêpalih, wondene mênggah damêlipun badhe anindhihi panggarapipun karêtêg ing Kêbonrama, kalihan ing Sragèn sapanunggilanipun. Utawi anindhihi panggarapipun radinan tanah ing Sokawatos sadaya.

Ingkang kaping tiga, kula anglampahakên kônca kula kaliwon ngajêng, Radèn Ngabèi Jaganagara, mawi kanthi panèwu mantri ing Kapatihan. Wondene damêlipun badhe anindhihi panggarapipun karêtêg alit ing Grompol, kalihan radinanipun. Mênggah angkatipun ing dintên Sênèn ngajêng punika.

Ingkang punika kauningana ing kangjêng tuwan residhèn.

Kasêrat ing dintên Saptu tanggal kaping 30 wulan Sura ing taun Jimawal, ôngka 1765.