Rănggawarsita kepada Winter, 8 Februari 1841

Judul
Sambungan
1. Purwadipura kepada Rănggawarsita, 26 Maret 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
2. Rănggawarsita kepada Nyonyah Eming, 13 Maret 1836. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
3. Rănggawarsita kepada Purwadipura, 26 Maret 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
4. Rănggawarsita kepada Van Der Am, 5 Juni 1844. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
5. Rănggawarsita kepada Van Der Am, c. Juni 1844. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
6. Rănggawarsita kepada Winter. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
7. Rănggawarsita kepada Winter, 1 Januari 1843. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
8. Rănggawarsita kepada Winter, 1 Oktober 1842 (1). Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
9. Rănggawarsita kepada Winter, 1 Oktober 1842 (2). Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
10. Rănggawarsita kepada Winter, 10 Juli 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
11. Rănggawarsita kepada Winter, 13 November 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
12. Rănggawarsita kepada Winter, 15 Desember 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
13. Rănggawarsita kepada Winter, 15 Juli 1843. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
14. Rănggawarsita kepada Winter, 16 Desember 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
15. Rănggawarsita kepada Winter, 16 November 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
16. Rănggawarsita kepada Winter, 2 Juni 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
17. Rănggawarsita kepada Winter, 20 April 1841. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
18. Rănggawarsita kepada Winter, 22 Desember 1840. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
19. Rănggawarsita kepada Winter, 22 Desember 1841. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
20. Rănggawarsita kepada Winter, 23 Nopember 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
21. Rănggawarsita kepada Winter, 24 Januari 1843. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
22. Rănggawarsita kepada Winter, 29 April 1841. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
23. Rănggawarsita kepada Winter, 31 Oktober 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
24. Rănggawarsita kepada Winter, 7 November 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
25. Rănggawarsita kepada Winter, 8 Februari 1841. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
26. Rănggawarsita kepada Winter, 9 September 1842. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
27. Surat-menyurat Rănggawarsita, LOr 2235, #869. Kategori: Arsip dan Sejarah > Galeri
28. Winter kepada Rănggawarsita. Kategori: Arsip dan Sejarah > Rănggawarsita, R. Ng.
Citra

Ringkasan: Ranggawarsita belum dapat menyerahkan tugas penulisannya tentang bahasa kawi kepada Winter karena sakit.

Rănggawarsita kepada Winter, 8 Februari 1841: Citra 1 dari 2
Rănggawarsita kepada Winter, 8 Februari 1841: Citra 2 dari 2

Kawula nuwun, atur sêmbah sungkêm kawula pun Ngabèi Rănggawarsita, ingkang mugi-mugi konjuk ing sangandhapipun pinarakan paduka kangjêng rama.

Kawula nuwun, kawula sampun amundhi ing pêparing paduka sêrat. Mênggah ingkang dados dhawah paduka, kawula sampun sumêrêp sadaya.

Kawula nuwun, mênggah kagungan paduka Kawi kêbetan punika, kawula kamipurun nyuwun inah benjing Rêbo sontên utawi Kêmis enjing, bilih wilujêng kawula sagêd anyaosakên, sêdhêng ragi kathah, milanipun makatên. Ing dintên punika sawêg angsal sakêdhik. Awit panyêrat kawula mawi kèndêl. Amargi kawula sawêg dipun ganjar sakit panas. Wiwit kala Sênèn ingkang sampun kapêngkêr punika ngantos dumugi ing dintên Sabtu wingi, kala wau

dalu kawitipun dhangan, ngantos dumugi enjing punika ragi sakeca, saking pakêkintên kawula bilih ing sadintên mangke botên angot, kados lajêng saras babar pisan. Kawula nuwun ingkang punika botên langkung amung ingkang mugi-mugi wontêna paring paduka maklum ingkang agêng, kalayan kawula nyuwun pangèstu paduka ingkang mugi-mugi lajênga saras ing sadintên mangke sakit kawula punika.

Konjuk ing dintên Akhad tanggal kaping 8 wulan Phèbêrwari ing taun 1841.

Kawula nuwun, kawula pun Ngabèi Rănggawarsita.