1921-12-14 - Prajapustaka kepada Wangsanagara

Deskripsi judul
Teks sambungan
  1. 1910-03-17 - Prajawireja kepada Kantor Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  2. 1911-10-04 - Ranasubaya kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  3. 1912-07-12 - Wirapustaka kepada Waradarma. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  4. 1913-04-09 - Karyarujita, Wirapustaka, Prajadireja kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  5. 1913-04-12 - Wirapustaka kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  6. 1913-06-20 - Abdi-dalem mantri onder distrik Samapura kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  7. 1913-06-24 - Wirapustaka kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  8. 1913-06-25 - Wirapustaka kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  9. 1916-08-15 - Wirapustaka kepada Kantor Musium. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  10. 1918-02-13 - Wirapustaka kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  11. 1920-05-00 - Prajapustaka kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  12. 1921-12-14 - Prajapustaka kepada Wangsanagara. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  13. 1922-08-12 - Prajapustaka kepada Wangsanagara. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  14. 1922-12-29 - Bandara Riya kepada Kantor Musium. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  15. 1923-03-31 - Prajakintaka kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  16. 1923-06-27 - Kepatihan kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  17. 1923-08-13 - Kepatihan kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  18. 1923-10-05 - Purbadipura kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  19. 1924-11-08 - Prajakintaka kepada Sastrasuganda. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  20. 1925-01-01 - Prajakintaka kepada Pangreh Paheman Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  21. 1926-04-23 - Jayanagara kepada Wadana Parentah Kapatihan. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  22. 1926-05-11 - Prajakintaka kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  23. 1926-07-24 - Wadana Guru H.I.S. Bayalali kepada Pamugarining Pasinaon Dalang Paheman Radya Pustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  24. 1926-10-21 - Nitipustaka kepada Radya Pustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  25. 1931-05-27 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  26. 1931-10-02 - Wangsanagara kepada Pangarsa Paheman Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  27. 1932-03-31 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  28. 1932-04-10 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  29. 1932-04-24 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  30. 1932-12-27 - Prajapustaka kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  31. 1933-04-12 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  32. 1933-10-09 - Prajakintaka kepada Warga Pangreh Paheman Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  33. 1933-12-01 - Wangsanagara kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  34. 1933-12-08 - Prajakintaka kepada Kangjeng Bandara. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  35. 1935-01-03 - Prajakintaka kepada Panitya Kasusastran Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  36. 1942-09-01 - Karyarujita kepada Radya Pustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  37. Dutadilaga kepada Anonim 1. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  38. Dutadilaga kepada Anonim 2. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  39. Ismu Subrata kepada Anggota Panitia Kesusasteraan. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  40. Pengetan Radya Pustaka Surakarta, c. 1923-75, #116. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka
  41. Pengetan Radya Pustaka Surakarta, Radya Pustaka, c. 1923-75, #116. Kategori: Arsip dan Sejarah > Galeri
  42. Waradarma kepada Wirapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
Image

Pernyataan bahwa penulisan semacam bausastra sudah diselesaikan dan dikirim ke pemerintah, dengan harapan menambah wawasan bagi pemerhati sastra, tetapi kenyataannya hanya disimpan di Museum Sriwadari. Oleh karena itu, seandainya belum mampu menerbitkan, lebih baik dikirimkan saja ke gubermen agar dapat ditindaklanjuti dan dapat dimanfaatkan secara luas.

Atur kula Ngabèi Prajapustaka (sèkrêtaris), katur ing panjênêngan dalêm Kiyai Lurah Radèn Tumênggung Wôngsanagara (pisê presidhèn) salajêngipun kauningan ing panjênêngan dalêm Kiyai Lurah Bandara Radèn Mas Arya Wuryaningrat (presidhèning Pahêman Radyapustaka) kula nuwun sumôngga.

Ingkang kula aturakên, karangan kula Sêrat Pamoring Bapa saking Sêrat Saloka Paribasan sarta saking karangan kula piyambak sampun dados satunggal adhapur bausastraning basa, kados ta: kutuk apilamur, botên kados karsaning pisê presidhèn kapêcah kados Jav Woorden boek kutuk, api, lamur, kados ingkang sawêg kula garap sapunika sarta sawêg dumugi aksara: ka, ka, ma, punika ingkang langkung têrang nanging rampungipun badhe kadumungèkakên sasampunipun kula pêjah.

Amangsuli atur kula bausastraning basa ingkang sampun rampung wau sampun kula aturakên ing kangjêng parentah minôngka bêktinipun pasuwitan kula, pangajêng-ajêng [pangajêng-a...]

[...jêng] kula sêrat kawruh basa wau dadosa kêdhunging basa, lubèr angèlèbi dhatêng para mardi sastra saking pitulunganing nagari: sêrat kalimrahakên, wusana lêpat pangajèng-ajêng kula sêrat namung kasimpên ing gêdhong Musium Sriwadari Surakarta, bokmênawi badhe lestantun tanpa tilas.

Saupami nagari dèrèng karsa anggalih nyithakakên, kados satatanipun kangjêng guprêmèn, kados prayogi sêrat wau kaaturakên ing kangjêng guprêmèn saking kantor Radyapustaka, namung minôngka pisungsung, mênawi kagalih pêrlu, maidahmaidahi. ing akathah, amêsthi kalampahan kacithak.

Kula nuwun, kayêktèning atur kula, mugi pisê presidhèn, utawi presidhèn, nuju rawuh ing musium, kaparêng amriksani warnining sêrat wau: woorden boek.

Katur kaping 14 Dhesèmbêr 1921.

Sèkrêtaris I, Prajapustaka.

Katur presidhèn, Radèn Mas Arya Wuryaningrat, kula sapunsampun. anyondhongi paturanipun Ngabèi Prajapustaka punika.

Wôngsanagara.