1926-07-24 - Wadana Guru H.I.S. Bayalali kepada Pamugarining Pasinaon Dalang Paheman Radya Pustaka

Deskripsi judul
Teks sambungan
  1. 1910-03-17 - Prajawireja kepada Kantor Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  2. 1911-10-04 - Ranasubaya kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  3. 1912-07-12 - Wirapustaka kepada Waradarma. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  4. 1913-04-09 - Karyarujita, Wirapustaka, Prajadireja kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  5. 1913-04-12 - Wirapustaka kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  6. 1913-06-20 - Abdi-dalem mantri onder distrik Samapura kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  7. 1913-06-24 - Wirapustaka kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  8. 1913-06-25 - Wirapustaka kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  9. 1916-08-15 - Wirapustaka kepada Kantor Musium. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  10. 1918-02-13 - Wirapustaka kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  11. 1920-05-00 - Prajapustaka kepada Sasradiningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  12. 1921-12-14 - Prajapustaka kepada Wangsanagara. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  13. 1922-08-12 - Prajapustaka kepada Wangsanagara. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  14. 1922-12-29 - Bandara Riya kepada Kantor Musium. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  15. 1923-03-31 - Prajakintaka kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  16. 1923-06-27 - Kepatihan kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  17. 1923-08-13 - Kepatihan kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  18. 1923-10-05 - Purbadipura kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  19. 1924-11-08 - Prajakintaka kepada Sastrasuganda. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  20. 1925-01-01 - Prajakintaka kepada Pangreh Paheman Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  21. 1926-04-23 - Jayanagara kepada Wadana Parentah Kapatihan. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  22. 1926-05-11 - Prajakintaka kepada Wuryaningrat. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  23. 1926-07-24 - Wadana Guru H.I.S. Bayalali kepada Pamugarining Pasinaon Dalang Paheman Radya Pustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  24. 1926-10-21 - Nitipustaka kepada Radya Pustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  25. 1931-05-27 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  26. 1931-10-02 - Wangsanagara kepada Pangarsa Paheman Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  27. 1932-03-31 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  28. 1932-04-10 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  29. 1932-04-24 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  30. 1932-12-27 - Prajapustaka kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  31. 1933-04-12 - Prajakintaka kepada Gusti .... Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  32. 1933-10-09 - Prajakintaka kepada Warga Pangreh Paheman Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  33. 1933-12-01 - Wangsanagara kepada Anonim. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  34. 1933-12-08 - Prajakintaka kepada Kangjeng Bandara. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  35. 1935-01-03 - Prajakintaka kepada Panitya Kasusastran Radyapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  36. 1942-09-01 - Karyarujita kepada Radya Pustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  37. Dutadilaga kepada Anonim 1. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  38. Dutadilaga kepada Anonim 2. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  39. Ismu Subrata kepada Anggota Panitia Kesusasteraan. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
  40. Pengetan Radya Pustaka Surakarta, c. 1923-75, #116. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka
  41. Pengetan Radya Pustaka Surakarta, Radya Pustaka, c. 1923-75, #116. Kategori: Arsip dan Sejarah > Galeri
  42. Waradarma kepada Wirapustaka. Kategori: Arsip dan Sejarah > Radya Pustaka, Surat-menyurat
Image

Surat permohonan untuk dapat diadakan kursus pedalangan di Boyolali. Menyadari bahwa gurunya harus datang ke Boyolali, maka biaya akan ditanggung oleh para peserta didik.

RP10010XRP10011X

Wadana Guru H.I.S. Bayalali - Pamugarining Pasinaon Dalang Paheman Radyapustaka, 24/7-'26

Sêrat ingkang mugi katur ing panjênênganipun pamugarining pasinaon dhalang ing pahêman Radyapustaka, ing

Surakarta.

Sasampunipun ingkang kadya punika nuwun awiyosipun, kaparênga kula gadhah atur kados ingkang kasêbut ing ngandhap punika: sampun wiwit duk kula taksih wontên ing Borneo anggèn kula kapengin badhe tumut dados muriding pasinaon dhalang punika, nanging kadospundi sagêdipun kalampahan, tiyang Borneo kalihan Surakarta samantên têbihipun. Ing wasana saking palaling Pangeran, kula dipun pindhah dhatêng ing Bayalali, mila sangsaya sangêt anggèn kula badhe mituruti kapengining manah punika. Ingkang punika kula nyuwun pariksa: punapa kintên-kintên Pahêman Radyapustaka sagêd minangkani, upami kula nyuwun supados ing Bayalali kawontênakên kursus dhalang. Wondene ingkang badhe sinau sanèsipun kula taksih wontên sawatawis priyantun malih. Sampun masthi kemawon sagêdipun kalampahan, kêdah wontên guru padhalangan ingkang rawuh ing Bayalali, upami ing dintên Minggu enjing, punapa malêm Saptu. Bab wragading lampah utawi dhaharing guru, punapadene pondhokan bilih kapêksa nyare, inggih kula sakônca murid ingkang nyanggi. Utawi malih nyuwun katrangan, ubarampining kursus punika punapa mawon (upami: kêlir, gamêlan, sapanunggilanipun) supados kula sagêd sadhiya.

Wasana saiba badhe bingah kula sakônca: bilih ing Bayalali ngriki saèstu sagêd kalampahan wontên kursus dhalang punika, sangêt [sa...]

[...ngêt] ing pangajêng-ajêng kula dhatêng paring panjênêngan wangsulan bab punika, supados kula sakônca lajêng sagêd angrancang rêrantamaning waragad ing sawulan-wulanipun, kangge namtokakên sapintên sêsanggènipun kônca satunggal. Mugi karsa mratelakakên ugi: guru dhalang ingkang kapatah dhatêng Bayalali punika punapa inggih mawi pituwas, punapa botên.

Kula wadana guru H.I.S.

Ing Bayalali

[tanda tangan]

24/7-'26